Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Menü

SUNSYSTEM SON 300 indirekt használati melegvíz tartály (300 liter) - 2 hőcserélővel

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
Ár:
404.000 Ft (318.110 Ft + ÁFA)
SUNSYSTEM SON 300 álló kialakítású, használati melegvíz előállításra és tárolásra kialakított, titán zománcozott belső felület védelemmel ellátott acél tartály. Beépített 2 db hőcserélő spirállal, felárért rendelhető elektromos fűtőbetéttel, katód/anód típusú vízkő elleni védelemmel.
Elérhetőség: Rendelhető, száll. 30 munkanap
Szállítási díj: Ingyenes
Gyártó: Sunsystem

Leírás

SUNSYSTEM SON 300 indirekt használati meleg víz tartály 2 db hőcserélővel
Titán zománc belső felület védelemmel ellátott, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló (HMV), a tartály testbe beépített 2 db nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. 300 liter űrtartalommal, 50 mm kemény PU szigeteléssel, külső PVC burkolattal, és maximum 10 bar nyomású hálózati rendszerbe való üzemeltetésre.

A tartályba bevezetett nagy hőátadó felülettel bíró, csőspirál alakú hőcserélőkön keresztül a kazán fűtési melegvize, és más hőforrás, plédául napkollektor hője is hasznosítható. Az SON 300 indirekt HMV tartály recirkulációs csatlakozással és ellenőrző nyílással felszerelt, illetve minden egyes csatlakozó belső menetes kialakítású.
Az SON tartály felárért, 8 bar-os biztonsági szeleppel szállított.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a SUNSYSTEM SON 300 indirekt használati meleg víz tartályokhoz

  

Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. A 300 literes űrtartalomhoz tartozó 1,2 m2 és 0,9 m2 felületű és 7,4 liter illetve 5,55 liter űrtartalmú hőcserélő spirálnak köszönhetően, egyszerre két független hőforrás hőjét is használhatja használati meleg víz előállításra. A rendszer kapacitása egy 5 vagy a feletti tagú család, üzem, vagy iroda használati meleg víz igényét is biztonsággal kiszolgálja.
Az indirekt használati meleg víz tartály a beépített csőspirálokon keresztül, egy kazánból és egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirálok nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtest is biztosíthat. Köszönhető ez annak, hogy a csőspirálokon átkeringetett meleg víz jellemzően nagyobb teljesítményű hőtermelő berendezésből származik.
Igény esetén a tartály rendelhető 3-7,5 kW teljesítményű elektromos fűtőbetéttel, mely alternatív beépített hőforrást jelentő elektromos teljesítmény mindenképen hosszabb idejű felfűtés alatt képes a belépő alacsonyabb hőmérsékletű hálózati vízből 50-60 °C hőmérsékletű használati meleg vizet előállítani.


Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirálok, nagy felületükkel és űrtartalmukkal gyors és hatékony felfűtést tesznek lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett nagyobb felületű és a tartály felső részén lévő hőcserélő a közvetlen környezetében felmelegíti a tartályban lévő hálózati vizet. A felmelegített víz felfelé áramlik, a hidegebb minden esetben annak a helyére. A két különálló hőcserélő a tartály alsó és felső részén is biztosítja a melegítést, mely különösen egyenletes és gyors felfűtést garantál.
A hőcserélő spirál viszonlyag alacsony hőmérsékletének köszönhetően folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélők felületén.


A SUNSYSTEM SON indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra. 
A SUNSYSTEM SON 300 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A HMV tartály test alacsony széntartalmú 3,5 mm vastagságú acél lemezből, a külső PVC burkolat alatt, 50 mm vastagságú merev PU hőszigeteléssel szállítva.

 • A tartály a titánium zománc belső tartály felület védelemnek, és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelem alkalmazásának köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.

 • A tartály minőségellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében 15 bar, míg a hőcserélők esetében 25 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.

 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, maximális üzemi nyomása 10 bar, a hőcserélő maximális üzemi hőmérséklete 110°C, maximális üzemi nyomása 16 bar.

 • A SUNSYSTEM SN sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)

 • A tartály oldalán kialakított merülő hüvelyben elhelyezhető egy hőmérséklet szenzor.

 • Felárért a tartályhoz rendelhető egy 8 bar-os túlnyomás elleni biztonsági szelepből, egy tartály hőmérőből, egy további mérőhüvelyből (pl. a kazán vezérlés hőmérséklet érzékelője számára), valamint 3 db állítható támasztó lábból álló szett. (lásd lent a Kapcsolódó termékeket)

 • Igény esetén, felárért a tartály test 3/4,5/6/7,5 kW teljesítményű elektromos fűtő betéttel is rendelhető.  


Fontos szempont az indirekt HMV tartály kettős hőforrás logikájának megértéséhez (hőcserélő spirál vs. fűtőbetét), hogy az elektromos fűtőbetétek viszonylag kis teljesítménnyel bírnak, így csak több óra alatt tudják a tartályból felhasznált meleg vizet pótolni (pl. éjszakai áram felhasználási lehetőség). Míg a hőcserélőn keresztül átkeringetett meleg víz, gyorsabb felfűtest és meleg víz pótlást biztosítanak.

A berendezés az energia felhasználás alapján a "C" energia osztályba tartozik.

Letölthető telepítési és kezelési útmutató, illetve energia címke. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képekre.

Bekötési és használati útmutató      Sunsystem SON ErP címke


A SUNSYSTEM SON 300 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • 300 liter űrtartalmú acél tartály test és 2 db hőcserélő spirál

 • tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal, illetve alsó/oldalsó elhelyezésű tisztító nyílással és leeresztő csatlakozóval

 • 50 mm PU hőszigetelés és PVC külső borítás

 • 3 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra

Tulajdonságok

Előrem./Visszat. csatlakozás 1 R
Maximális üzemi nyomás 10 bar
Max.üzemi hőmérséklet 95 °C
Víztartalom 300 liter
Tömeg 118 kg
Magasság 1420 mm
Szélesség 660 mm
Árukereső.hu Árukereső.hu