Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Menü

SUNSYSTEM SWUP EXT 200 felső bekötésű indirekt használati meleg víz tartály (200 liter) - 1 hőcserélővel

Ár:
130.500 Ft (102.756 Ft + ÁFA)

SUNSYSTEM SWUP EXT 200 álló kialakítású, felső bekötési csatlakozásokkal szerelt használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított, titán zománcozott belső felület védelemmel ellátott acél tartály. Beépített 1 db hőcserélő spirállal, katód/anód típusú vízkő elleni védelemmel.

Gyártó: Sunsystem
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-10-06

Leírás

SUNSYSTEM SWUP EXT 200 felső bekötésű indirekt használati meleg víz tartály 1 db hőcserélővel 

Titán zománc belső felület védelemmel ellátott, felső elhelyezésű csatlakozókkal szerelt, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló (HMV), a tartály testbe beépített 1 db nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. 200 liter űrtartalommal, 50 mm kemény PU szigeteléssel, külső PVC burkolattal, és maximum 10 bar nyomású hálózati rendszerbe való üzemeltetésre.
A tartály hőcserélő spiráljának maximális üzemi nyomása 16 bar, míg a maximális üzemi hőmérséklete 160°C.

A felső bekötési pontoknak köszönhetően fali kazánok alá is könnyen telepíthető, ezzel biztosítva a rendelkezésre álló tér gazdaságos kihasználását. 
A tartályba bevezetett megnövelt hőátadó felülettel bíró, csőspirál alakú hőcserélőn keresztül a kazán fűtési meleg vize, vagy más hőforrás, például napkollektor hője is hasznosítható. Az SWUP EXT indirekt HMV tartály recirkulációs csatlakozással, hőmérséklet mérőponttal és ellenőrző nyílással felszerelt, illetve minden egyes csatlakozó belső menetes kialakítású. Az SWUP tartályok a viszonylag nagy hőcserélő felületnek köszönhetően alacsonyabb előremenő kazánvíz hőmérséklettel üzemelő kazánokkal összekapcsolva is elégséges mennyiségű meleg víz teljesítménnyel bír. A hőcserélő spirál magas üzemi hőmérséklete egyúttal lehetővé teszi a gyors felfűtést és az óránkénti nagy mennyiségű meleg víz előállítást is.
Az SWUP EXT tartály felárért 8 bar-os biztonsági szeleppel és 3 db támasztó lábbal szállított.

Letölthető műszaki adatok. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.GYIK = gyakran ismételt kérdések a SUNSYSTEM SWUP EXT 200 felső bekötésű indirekt használati meleg víz tartályokhoz

  

Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. A 200 literes űrtartalomhoz tartozó 1,32 m2 felületű és 8,7 liter űrtartalmú hőcserélő spirálnak köszönhetően, egy 5 tagú család használati meleg víz igényét is biztonsággal kiszolgálja a berendezés.
Az indirekt használati meleg víz tartály a beépített csőspirálon keresztül, egy kazánból vagy egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirál nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtést is biztosíthat. Az SWUP tartályok a viszonylag nagy hőcserélő felületnek köszönhetően alacsonyabb előremenő kazánvíz hőmérséklettel üzemelő kazánokkal összekapcsolva is elégséges mennyiségű meleg víz teljesítménnyel bír. Míg a hőcserélők maximum 160°C üzemi hőmérséklete egyúttal rövid idejű felfűtést és magas óránkénti előállított vízmennyiséget is garantál.


Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirál, nagy felületével és űrtartalmával gyors és hatékony felfűtést tesz lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett hőcserélő a környezetében felmelegíti a hálózati vizet, a felfelé áramló felmelegített víz helyére áramlik a tartály felső részéről az alacsonyabb hőmérsékletű, ezzel biztosítva a tartály víztartalmának az egyenletes felfűtését.


A SUNSYSTEM SWUP EXT indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra. 

A SUNSYSTEM SWUP EXT 200 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A HMV tartály test alacsony széntartalmú 3 mm vastagságú acél lemezből, a külső PVC burkolat alatt, 50 mm vastagságú merev PU hőszigeteléssel szállítva.

 • A tartály a titánium zománc belső tartály felület védelemnek, és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelem alkalmazásának köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel. Anód csatlakozás a tartály felső részén kialakított.

 • A tartály minőség ellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében 15 bar, míg a hőcserélő esetében 25 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.

 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, maximális üzemi nyomása 10 bar, a hőcserélő maximális üzemi hőmérséklete 160°C, maximális üzemi nyomása 16 bar.

 • A SUNSYSTEM SWUP EXT sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)

 • Az oldalán elhelyezett leeresztő csatlakozáson kívül az összes csatlakozás a tartály test felső részén került kialakításra.

 • A tartály felső részén kialakított merülő hüvelyben elhelyezhető egy hőmérséklet szenzor.

 • Felárért 8 bar-os túlnyomás elleni biztonsági szeleppel és 3 db támasztólábbal szállított. 

 • A berendezés az energia felhasználás alapján a "C" energia osztályba tartozik.

 • Tartály átmérő szigeteléssel 600 mm, magasság 1300 mm, üres tömeg 104 kg

 


A SUNSYSTEM SWUP EXT 200 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • 200 liter űrtartalmú acél tartály test és hőcserélő

 • tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal, illetve felső elhelyezésű tisztító nyílással és oldalsó leeresztő csatlakozóval

 • felső elhelyezésű merülő hüvely a hőmérséklet érzékelőnek

 • 50 mm PU hőszigetelés és PVC külső borítás

 • 3 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra

Csatolt dokumentumok