Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Menü

FALCON COMODO CENTRAL P25 vízteres pellet kályha (25 kW - Piros)

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
Ár:
594.990 Ft (468.496 Ft + ÁFA)

FALCON COMODO CENTRAL P25 egy magas hatásfokú (90,6%), 25 kW összesített hőteljesítményű, vízteres, fapellet tüzelésű kályha.

A FALCON P25 pellet kandalló teljes hőteljesítménye 86%-át a központi fűtési rendszerre csatlakoztatva, a fennmaradó 14%-át pedig a kandalló helységében sugárzott hő formájában adja le. A fűtött térben elhelyezve nem csak kényelmes és gyors felfűtést biztosít, de a látható lángtérnek köszönhetően az egész lakást hangulatosabbá teszi.Rendelje meg telefonon: 
79/468-890  
vagy  30/284-5365

 

Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.
Szállítási díj: Ingyenes
Választható színek
 
Menny.:db

Leírás

FALCON COMODO CENTRAL P25

 

Magas, 90,6% hatásfokú, 25 kW összesített hőteljesítményű fapellet tüzelésű kályha.
Teljes hőteljesítményének 86%-át a központi fűtési rendszerre csatlakoztatva vízoldalon, a fennmaradó 14%-át pedig a kandalló helységében, sugárzott hő formájában adja le. A fűtött térben elhelyezve nem csak kényelmes és gyors felfűtést biztosít, de a látható lángtérnek köszönhetően lakását is hangulatosabbá teszi. RAL-3020 piros színe a lakótér megjelenését is feldobja!

MINDENT a pellet fűtésről. A pellet tüzelési és fűtési lehetőségekről bővebb információért, kérjük kattintson a lenti kiadvány képre.

Mindent a pellet fűtésről


A pellet kandalló gyárilag beépített keringető szivattyúval és 6 liter űrtartalmú zárt tágulási tartállyal szállított. Új, vagy meglévő vizes központi fűtési rendszerre kapcsolva, radiátorokon, padló vagy falfűtésen keresztül a teljes ingatlan hőigényét képes biztosítani.
A pellet kályha beépített tüzelőanyag tartállyal, az automata begyújtás érdekében gyújtópatronnal, vezérléssel (szoba termosztátra is köthető), illetve füstgáz ventilátorral szállított. A lángtér üveg ajtaja magas hőállóságú üvegezéssel (700°C-ig)rendelkezik.
A pellet égéstér (kehely formájú tüzelőrostély) a tisztántartás megkönnyítése érdekében kivehető.

Az égéshez a szívó rendszerű füstgáz ventilátor biztosítja a primer és szekunder égési levegőt. A füstgáz ventilátor adagolja az égéshez a friss oxigénben gazdag levegőt, és a nyomott légáramnak köszönhetően, aktívan támogatja a füstgáz eltávozását.

FONTOS! A FALCON P25 pellet kandalló vezérlése egy puffer tartály vezérlésére is alkalmas. Padló vagy falfűtés esetén, a viszonylag alacsony (30-40°C-os előremenő víz hőmérséklet) hőmérsékletű fűtési meleg víz igények egyenletes biztosítása érdekében, puffer tartály beépítése javasolt (minimum 10-15 liter / kW víz oldali hőteljesítmény).


GYIK = gyakran ismételt kérdések a FALCON COMODO CENTRAL P25 pellet kályhához
 
           

A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított tüzelőberendezés, bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (65-85°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható. Amennyiben ettől alacsonyabb hőmérsékletű fűtési meleg vizet kíván előállítani (pl. padló vagy fal fűtés esetén), üzemeltetés gazdaságossági szempontból fűtési puffer tartály beépítését javasoljuk (min. 10-15 liter / kW).


A pellet kályha üzemeltetéséhez egy 230 Voltos csatlakozás (230V-50Hz), pl. fali konnektor elégséges. A berendezés elektromos áram felhasználása maximum 450 Watt, mely a begyújtáskor összesen néhány percnyi ideig jelentkezik. Névleges teljesítményen való üzemelés közben, a füstgáz ventilátor és a keringető szivattyú összesített teljesítménye maximum 70 Watt (csökkentett teljesítményű üzemmódban 35 Watt).


A FALCON P25 25kW pellet kályha kiemelkedő 90,6% működési hatásfokkal üzemel. Vízoldali teljesítmény 21,5 kW, míg a kályha helységében sugárzott hő formájában 3,5 kW hőteljesítménnyel számolhat.


A pellet kályhák maximális teljesítményüket 5 teljesítmény lépcsőben építik fel. Üzemelésük során az automatikus üzemmód mellett, manuális üzemmódban az egyes teljesítmény fokozatok a vezérlő panelen kiválaszthatók.

   
A pellet tüzelésű kandallók vagy kályhák üzemelésük során a jellemzően fűrészporból készült pelletet égetik el. Ennek köszönhetően az égés során kizárólag a korábban a fa növekedése alatt, a légkörből korábban megkötött CO2 szabadul fel. Így működése a környezetre nézve nem terhelő. A környezetbarát tüzelőanyagnak köszönhetően használatával védi az élő környezetét és egészségét.

  
A pellet kályha 6 mm átmérőjű fapellet égetésére kialakított. Elvétve hozzá lehet jutni 8 mm átmérőjű pellethez is a piacon, mely alapvetően használható a FALCON pellet kályhában, azonban a pellet adagolási idők és égési levegő ventilátor fordulatszámok újra kalibrálása szükséges, a valószínűsíthető eltérő pellet fajsúlyok miatt.
A pellet kályhák kisméretű tüzelőrostély kialakítása, valamint a kizárólag befújt levegővel való tüzelőrostély tisztítás miatt elsősorban a legjobb minőségű és legalacsonyabb hamutartalmú pelletek használatát javasoljuk. A pellet beszerzés során lehetséges világosabb vagy sötétebb színű, fenyőfa vagy vegyes fa pellethez is hozzájutni, de ezek közül egyik sem kizáró tényező. Kizárólag a pellet átmérőjére és arra figyeljen, hogy a hamu tartalma maximum 0,5-0,7% legyen (maximum 1%). Ez azt jelenti, hogy 100 kg pellet elégetése után 0,5-0,7 kg mennyiségű, szinte lisztszerű szemcseméretű hamu marad. A ma aktuális besorolás szerint ezek a pelletek az En Plus A1 minőségosztályba tartoznak.
A piacon lehet vásárolni akár sokkal kedvezőbb áron ún. agri pelletet is, azonban ezek akár 5-7-szeres mennyiségű hamutartalommal bírnak, továbbá a hamujuk megolvadásra és salakosodásra hajlamos, így pellet kandallóban égetve, néhány óra után szinte biztosan leáll az égés.


A FALCON P25 vízteres pellet kályhák csendes üzeműek, működésük során mérhető zaj szint 39-55 dB között alakul.


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 200-300 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 150-200 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén legfeljebb 150 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.


A FALCON P25 meleg levegős pellet kandalló felárért Wi-Fi modullal is kiegészíthető. A Wi-Fi modul használatával, egy mobil alkalmazáson keresztül a kályha indítással, leállítása és működési állapotának lekérdezése lehetséges.

   
A FALCON P25 sorozatú pellet kályhák, vagy más néven pellet kandallók alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással bíró főköri keringető szivattyúval, illetve egy zárt tágulási tartállyal (6 liter) szereltek.


A FALCON P25 sorozat alapfelszereltségben beépített szoba hőmérséklet érzékelővel és termosztáttal szállított, melyek a kályha vezérlésébe bekötöttek. Azonban igény esetén külső szoba termosztát is beköthető és erről is üzemeltetheti pellet kályháját.


 


A FALCON COMODO CENTRAL P25 pellet kandallók a beüzemeléstől számított 3 év garanciával rendelkeznek a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 1 év garanciával a pellet kályha elektromos komponenseire.

 

A különböző eszközök garanciális beüzemelésnek költségeiről a következő dokumentumból tájékozódhat:
(Az árak nettó árak és nem tartalmazzák a kiszállási költséget. A beüzemelésekhez országos szervizhálózattal rendelkezünk)

Garanciális beüzemelés
 

A FALCON COMODO CENTRAL P25 pellet kályha fontosabb műszaki jellemzői:


 

 • Teljes hőteljesítmény: 11 - 25 kW
 • Vízoldali maximális hőteljesítmény: 21,5 kW
 • A kályha helységében mért maximális sugárzott hőteljesítmény: 3,5 kW
 • Üzemi nyomás: 2 bar
 • Hatásfok: 90,2 - 90,6 %
 • Pellet fogyasztás: 2,4 - 5,5 kg/h
 • Füstgázcsonk átmérője: 80 mm
 • Füstgáz csonk középvonalának padlószinttől mért távolsága: 165 mm
 • Minimális kémény átmérő: 100 mm
 • Minimálisan szükséges kémény huzat: 10-12 Pa
 • Füstgáz hőmérséklet (minimális - névleges teljesítmény): 87,9 - 147,7 °C
 • Friss, égési levegő csonk átmérője: 70 mm
 • Égési levegő csonk középvonalának padlószinttől mért távolsága: 165 mm
 • Beépített pellet tartály kapacitás: 38 liter / 25 kg
 • Vízmennyiség a kályhában: 24 liter
 • Előremenő / visszatérő csatlakozás: 1"
 • Előremenő csatlakozás középvonalának talajfelszíntől való magassága: 910 mm
 • Visszatérő csatlakozás középvonalának talajfelszíntől való magassága: 280 mm
 • Egy feltöltéssel való működés: 8,1 - 18,7 h
 • Elektromos csatlakozás: 230 V - 50 Hz
 • Teljesítmény felvétel: működés közben legfeljebb 70 W, begyújtáskor legfeljebb 450 W
 • Zajterhelés (min.-max.): 39 - 55 db
 • Nettó tömeg: 180 kg
 • Méretek (szélesség/mélység/magasság): 580/680/1100mm
 • Felépítése: acél szerkezeti elemekből
 • Tüzelőanyag igény: DIN Plus / En Plus A1 minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet
 • Tüzelőanyag adagolás: automatikusan a napi pellet tartályból
 • Begyújtás: automatikusan
 • Szabályzás: a kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel, napi és heti programozási lehetőség
 • Alapfelszereltségű kiegészítők: beépített fűtési szivattyú, biztonsági szelep (3 bar) és tágulási tartály
 • 1 év garancia a kályha test hegesztési minőségére és vízszivárgásra, illetve 1 év garancia az elektromos komponensekre


Letölthető műszaki adatok (PDF formátumban). A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.
Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • Wi-Fi modul
 • rozsdamentes füstcsövek
 • rozsdamentes szűkítő idomok kémény csatlakoztatáshoz
 • pellet, mely esetében árajánlathoz és megrendeléshez kérjük hívja a közvetlen PELLET VONALUNKAT a 06 30/983-0719-es telefonszámunkat


Tulajdonságok

Névleges teljesítmény 25 kW
Hatásfok 90,6 %
Hőteljesítmény 11-25 kW
Vízoldali maximális hőteljesítmény 21,5 kW
A kályha helyiségében mért maximális hőteljesítmény 3,5 kW
Pellet fogyasztás 2,4-5,5 kg/h
Füstgázcsonk átmérője 80 mm
Friss égési levegő csatlakozás átmérője 50mm
Minimális kémény átmérő 100 mm
Maximális üzemi nyomás 2 bar
Füstgáz csonk középvonalának padlószinttől mért távolsága 165 mm
Füstgáz hőmérséklet névleges teljesítményen 147,7 °C
Beépített pellet tartály kapacitás 38/25 liter/kg
Előremenő / visszatérő csatlakozás 1 "
Egy feltöltéssel való működés 8,1-18,7 óra
Elektromos csatlakozás 230/50 V/Hz
Égési levegő csonk középvonalának padlószinttől mért távolsága 165 mm
Elektromos teljesítmény felvétel működés közben max. / begyújtás közben max. 70/450 W
Minimálisan szükséges kéményhuzat 10-12 Pa
Zajterhelés (min. - max.) 39-55 db
Nettó tömeg 180 kg
Vízmennyiség a kályhában 24 liter
Méretek (szélesség/mélység/magasság) 580/680/1100 mm
Előremenő csatlakozás középvonalának padlószinttől mért távolsága 910 mm
Felépítése Acél szerkezeti elemekből
Tüzelőanyag igény DIN Plus / En Plus A1 minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet
Visszatérő csatlakozás középvonalának padlószinttől mért távolsága 280 mm
Tüzelőanyag adagolás Automatikusan a napi pellet tartályból
Begyújtás Automatikusan
Szabályzás A kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel, napi és heti programozási lehetőség

Kapcsolódó termékek

Árukereső.hu Árukereső.hu