Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
KODSAN KBD 500 indirekt használati meleg víz tartály 2 hőcserélővel
608.000 Ft (478.740 Ft + ÁFA)
Menny.:db

KODSAN KBD 500 indirekt használati meleg víz tartály 2 hőcserélővel

608.000 Ft (478.740 Ft + ÁFA)
Menny.:db
KODSAN KBD 500 padlón álló telepítésű, indirekt használati meleg víz tartály, zománcozott belső felület védelemmel és Mg anóddal. Beépített 2 db hőcserélő spirállal, 6/4"-os fűtőbetét csatlakozással, 5 év garanciával.
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Várható szállítás: 2024. március 04.
Szállítási díj: Ingyenes
Gyártó:

Leírás

KODSAN KBD 500 indirekt használati meleg víz tartály 2 db hőcserélővel

Indirekt használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított, 500 liter űrtartalmú tartály (HMV), titán zománcozott belső felület védelemmel, a tartály testbe beépített 2 db csőspirál hőcserélővel. Két egymástól független hőforrás hőenergiájának, használati meleg víz előállítására való felhasználása is lehetséges a 2 hőcserélős kialakításnak köszönhetően. Elsősorban biomassza tüzelésű vagy gázüzemű kazánokból, és napkollektorokból származó, jellemzően magasabb előremenő víz hőmérséklettel bíró hőforrásokhoz javasolt a HMV használata, a hőcserélő felületek mérete alapján.

Az 50 mm vastagságú, kemény PU típusú hőszigetelésnek és külső PVC burkolatnak köszönhetően alacsony a tartály állási hővesztesége. A KODSAN KBD indirekt HMV tartály recirkulációs csatlakozással és nagy méretű tisztító nyílással ellátott.
A KODSAN KBD tartályok alapfelszereltségben, elektromos fűtőbetét beszereléséhez egy 6/4"-os csatlakozással is rendelkeznek.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a KODSAN KBD 500 indirekt használati meleg víz tartályhoz

Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon, akár kiegészítő fűtőbetéttel. Az 500 literes űrtartalomhoz tartozó 2 hőcserélőből az alsó 1,98 m2, míg a felső 1,29 m2 felületű és 16,4, illetve 10,6 liter űrtartalommal rendelkeznek. A csőspirálon átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtést is biztosíthat

Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirálok, összesített felületükkel és űrtartalmukkal gyors és hatékony felfűtést tesznek lehetővé. A tartály testben elhelyezett hőcserélők a környezetükben felmelegítik a hálózati vizet, a felfelé áramló felmelegített víz helyére áramlik a tartály felső részéről az alacsonyabb hőmérsékletű, ezzel biztosítva a tartály víztartalmának az egyenletes felfűtését. A hőcserélő spirálok viszonylag alacsony felületi hőmérsékletének köszönhetően, pl. egy elektromos fűtőbetéttel szemben, folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélők felületén.

A KODSAN KBD 500 indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 5 év teljes körű garanciával rendelkezik a hegesztési minőségre és a tartálytest átrozsdásodásra. Letölthető anyagok. A letöltéshez kérjük, kattintson a lenti képekre.


   


A KODSAN KBD 500 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A tartály test alacsony széntartalmú, ellenőrzött minőségű acél lemezből készült, a külső műbőr burkolat alatt, 50 mm vastagságú merev PU típusú hőszigeteléssel rendelkezik.
 • A tartály a belső felület zománcozásának (DIN 4753-3), és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelemnek köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.
 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, a hőcserélőé 110°C, a maximális üzemi nyomás mindkét közegben 10 bar.
 • A KODSAN KBD sorozat tartályai 3/4"-os ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)
 • Igény esetén, felárért a tartály test 6/4"-os csatlakozású elektromos fűtő betéttel is kiegészíthető.
 • Tartálytesthez hegesztett 3 acéllábbal, raklaphoz rögzítve szállított
 • A berendezés az energia besorolása alapján a "C" energia osztályba tartozik.
   

A KODSAN KBD 500 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • 1 db 474 literes acél tartály 50 mm PU hőszigeteléssel és külső műbőr burkolattal
 • 1 db hőmérséklet kijelző (1/2")
 • Nagyméretű tisztítónyílás (4")
 • 1 db beépített Mg anód rúd, korrózió elleni védelemként (5/4")
 • 5 év tartály test garancia
 • Magyar nyelvű telepítési és használati útmutató

   

Tulajdonságok

TÍPUSA zománcozott
TELEPÍTÉS MÓDJA padlón álló
TARTÁLY FORMA hengeres
ŰRTARTALOM KATEGÓRIA 500liter
TELJESÍTMÉNY 0 kW
HŐCSERÉLŐ SZÁMA 2db
ANÓD VÉDELEM [Mg] 1db
HŐCSERÉLŐ FELÜLET hagyományos
ENERGIA OSZTÁLY C
MAXIMÁLIS ÜZEMI NYOMÁS 10bar
Árukereső.hu Árukereső.hu