Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Menü

Értékcsökkent FALCON CENTRAL-B 25 pellet kazán (25 kW)

Ár:
575.000 Ft
559.990 Ft (440.937 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15.010 Ft
Az akció időtartama:
2022. 06. 27. -

 Értékcsökkent FALCON CENTRAL-B 25 kompakt kialakítású, 25 kW hőteljesítményű pellet kazán

Kis alapterület igényű, mégis magas hőteljesítményű pellet kazán központi fűtési rendszerekhez.


Rendelje meg telefonon: 79/468-890 vagy 30/284-5365

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-09-29

Leírás

Értékcsökkent FALCON CENTRAL-B 25

A termék  alsó sarkán apró horpadás található.

Kis alapterület igényének köszönhetően, a FALCON pellet kazán nem igényel kazánházat, kisebb helyiségekbe is könnyen beépíthető, a kazán felső részén kialakított pellettartály pedig könnyen hozzáférhető, és feltölthető.
Alapterület igénye mindössze 65 x 59 cm. A helytakarékos kialakításnak fontos eleme, hogy a burkolat alatt gyárilag beépített főköri keringető szivattyúval és zárt tágulási tartállyal szállított. 
A kompakt kialakítás ellenére a kazán nagyobb ingatlanok fűtésére is alkalmas a 25 kW maximális teljesítményének köszönhetően. A gazdaságos üzemeltetést és csökkentett pellet fogyasztást a 91,2%-os hatásfok garantálja.

MINDENT a pellet fűtésről. A pellet tüzelési és fűtési lehetőségekről bővebb információért, kérjük kattintson a lenti kiadvány képre.
Mindent a pellet fűtésről

A pellet kazán gyárilag beépített keringető szivattyúval és 6 liter űrtartalmú zárt tágulási tartállyal szállított. Új, vagy meglévő vizes központi fűtési rendszerre kapcsolva, radiátorokon, padló vagy falfűtésen keresztül a teljes ingatlan hőigényét képes biztosítani.
A pellet kazán beépített tüzelőanyag tartállyal, az automata begyújtás érdekében gyújtópatronnal, vezérléssel (szoba termosztátra is köthető), illetve füstgáz ventilátorral szállított. 
A pellet égéstér (kehely formájú tüzelőrostély) a tisztán tartás megkönnyítése érdekében kivehető.

Az égéshez a szívó rendszerű füstgáz ventilátor biztosítja a primer és szekunder égési levegőt. A füstgáz ventilátor adagolja az égéshez a friss oxigénben gazdag levegőt, és a nyomott légáramnak köszönhetően, aktívan támogatja a füstgáz eltávozását.

FONTOS! A FALCON CENTRAL-B 25 pellet kazán vezérlése egy puffer tartály vezérlésére is alkalmas. Padló vagy falfűtés esetén, a viszonylag alacsony (30-40°C-os előremenő víz hőmérséklet) hőmérsékletű fűtési meleg víz igények egyenletes biztosítása érdekében, puffer tartály beépítése javasolt (minimum 10-15 liter / kW víz oldali hőteljesítmény).

GYIK = gyakran ismételt kérdések a FALCON CENTRAL-B 25 pellet kazánhoz
 
           

A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított tüzelőberendezés, bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (65-85°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható. Amennyiben ettől alacsonyabb hőmérsékletű fűtési meleg vizet kíván előállítani (pl. padló vagy fal fűtés esetén), üzemeltetés gazdaságossági szempontból fűtési puffer tartály beépítését javasoljuk (min. 10-15 liter / kW).


A pellet kazán üzemeltetéséhez egy 230 Voltos csatlakozás (230V-50Hz), pl. fali konnektor elégséges. A berendezés elektromos áram felhasználása maximum 450 Watt, mely a begyújtáskor összesen néhány percnyi ideig jelentkezik. Névleges teljesítményen való üzemelés közben, a füstgáz ventilátor, a keringető szivattyú és a pellet adagoló csiga összesített teljesítménye mindössze maximum 200 Watt.


A FALCON CENTRAL-B 25 pellet kazán kiemelkedő 91,2% működési hatásfokkal üzemel


A FALCON pellet kazánok maximális teljesítményüket 5 teljesítmény lépcsőben építik fel. Üzemelésük során az automatikus üzemmód mellett, manuális üzemmódban az egyes teljesítmény fokozatok a vezérlő panelen kiválaszthatók.

   
A pellet tüzelésű kazánok üzemelésük során a jellemzően fűrészporból készült pelletet égetik el. Ennek köszönhetően az égés során kizárólag a korábban a fa növekedése alatt, a légkörből korábban megkötött CO2 szabadul fel. Így működése a környezetre nézve nem terhelő. A környezetbarát tüzelőanyagnak köszönhetően használatával védi az élő környezetét és egészségét.

  
A pellet kazán 6 mm átmérőjű fapellet égetésére kialakított. Elvétve hozzá lehet jutni 8 mm átmérőjű pellethez is a piacon, mely alapvetően használható a FALCON pellet kazánban is, azonban a pellet adagolási idők és égési levegő ventilátor fordulatszámok újra kalibrálása szükséges, a valószínűsíthető eltérő pellet fajsúlyok miatt.
A pellet kazán kisméretű tüzelőrostély kialakítása, valamint a kizárólag befújt levegővel való tüzelőrostély tisztítás miatt elsősorban a legjobb minőségű és legalacsonyabb hamutartalmú pelletek használatát javasoljuk. A pellet beszerzés során lehetséges világosabb vagy sötétebb színű, fenyőfa vagy vegyes fa pellethez is hozzájutni, de ezek közül egyik sem kizáró tényező. Kizárólag a pellet átmérőjére és arra figyeljen, hogy a hamu tartalma maximum 0,5-0,7% legyen (maximum 1%). Ez azt jelenti, hogy 100 kg pellet elégetése után 0,5-0,7 kg mennyiségű, szinte lisztszerű szemcseméretű hamu marad. A ma aktuális besorolás szerint ezek a pelletek az En Plus A1 minőségosztályba tartoznak.
A piacon lehet vásárolni akár sokkal kedvezőbb áron ún. agri pelletet is, azonban ezek akár 5-7-szeres mennyiségű hamutartalommal bírnak, továbbá a hamujuk megolvadásra és salakosodásra hajlamos, így pellet kazánban égetve, néhány óra után szinte biztosan leáll az égés.


A FALCON CENTRAL-B vízteres pellet kazánok csendes üzeműek, működésük során mérhető zaj szint 39-55 dB között alakul.


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 200-300 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 150-200 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén legfeljebb 150 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.


A FALCON CENTRAL-B meleg levegős pellet kazán felárért Wi-Fi modullal is kiegészíthető. A Wi-Fi modul használatával, egy mobil alkalmazáson keresztül a kazán indítással, leállítása és működési állapotának lekérdezése lehetséges.

   
A FALCON CENTRAL-B sorozatú pellet kazánok alapfelszereltségben egy beépített, korszerű és csökkentett áram fogyasztással bíró főköri keringető szivattyúval,  illetve egy zárt tágulási tartállyal (6 liter) szereltek.


A FALCON CENTRAL-B sorozat alapfelszereltségben beépített szoba hőmérséklet érzékelővel és termosztáttal szállított, melyek a kazán vezérlésébe bekötöttek. Azonban igény esetén külső szoba termosztát is beköthető és erről is üzemeltetheti pellet kazánját.


A FALCON CENTRAL-B 25 pellet kazán a beüzemeléstől számított 3 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 1 év garanciával a pellet kályha elektromos komponenseire.

 

A különböző eszközök garanciális beüzemelésnek költségeiről a következő dokumentumból tájékozódhat:
(Az árak nettó árak és nem tartalmazzák a kiszállási költséget. A beüzemelésekhez országos szervizhálózattal rendelkezünk)

Garanciális beüzemelés


 

A FALCON CENTRAL-B 25 pellet kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Hőteljesítmény: 11 - 25 kW
 • Maximális üzemi nyomás: 2 bar
 • Hatásfok: 91,2 %
 • Pellet fogyasztás: 2,7 - 6,1 kg/h
 • Füstgázcsonk átmérője: 80 mm
 • Füstgáz csonk középvonalának padlószinttől mért távolsága: 165 mm
 • Minimális kémény átmérő: 100 mm
 • Minimálisan szükséges kémény huzat: 10-12 Pa
 • Füstgáz hőmérséklet (névleges teljesítmény): 143,6 °C
 • Friss, égési levegő csonk átmérője: 70 mm
 • Égési levegő csonk középvonalának padlószinttől mért távolsága: 165 mm
 • Beépített pellet tartály kapacitás: 61 liter / 40 kg
 • Vízmennyiség a kályhában: 28 liter
 • Előremenő / visszatérő csatlakozás: 1"
 • Előremenő csatlakozás középvonalának talajfelszíntől való magassága: 910 mm
 • Visszatérő csatlakozás középvonalának talajfelszíntől való magassága: 280 mm
 • Egy feltöltéssel való működés: 4,9 - 14,8 h
 • Elektromos csatlakozás: 230 V - 50 Hz
 • Teljesítmény felvétel: működés közben legfeljebb 200 W, begyújtáskor legfeljebb 450 W
 • Zajterhelés (min.-max.): 39 - 55 db
 • Nettó tömeg: 180 kg
 • Méretek (szélesség/mélység/magasság): 590/650/1050 mm
 • Felépítése: acél szerkezeti elemekből
 • Tüzelőanyag igény: DIN Plus / En Plus A1 minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet
 • Tüzelőanyag adagolás: automatikusan a napi pellet tartályból
 • Begyújtás: automatikusan
 • Szabályzás: a kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel, napi és heti programozási lehetőség
 • Alapfelszereltségű kiegészítők: beépített fűtési szivattyú, biztonsági szelep (3 bar), tágulási tartály és távirányító
 • 3 év garancia a kazántest hegesztési minőségére és vízszivárgásra, illetve 1 év garancia az elektromos komponensekre


Letölthető műszaki adatok (PDF formátumban). A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.
Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • Wi-Fi modul
 • rozsdamentes füstcsövek
 • rozsdamentes szűkítő idomok kémény csatlakoztatáshoz
 • pellet, mely esetében árajánlathoz és megrendeléshez kérjük hívja a közvetlen PELLET VONALUNKAT a 06 30/983-0719-es telefonszámunkat


Kapcsolódó termékek

Árukereső.hu Árukereső.hu